Singapur'da Bedava ya da Ucuza Yapılacak 18 Şey

Dünyadaki sayılı şehir devletlerinden Singapur'da çok daha ekonomik bir tura çıkabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 02 Nisan 2019Görüntülenme: 8732
singapur.jpg

Singapur... Dünyanın en küçük şehir devletlerinden ve en modern, en yeşil şehirlerinden biridir. 

Singapur yüzölçümü nedeniyle dünyanın en küçük şehir devletlerinden biridir. 

Singapur hakkında yazılan hemen her yazıda özellikle Singapur turu yorumları incelendiğinde Singapur'da tur yapmanın maliyetinin yüksek olduğu söylenir ancak Singapur zannedildiği gibi pahalı bir yer değildir. 

Küçük bir şehir devleti olmasına rağmen gezip görülmesi komşularından daha pahalı olduğu düşünülen Singapur'da bedava yapılacak şeyler ya da daha ucuza yapabileceğiniz aktiviteler neler? Singapur turu için dikkatli bir bütçe oluşturmanızda fayda var. 

Singapur harita üzerinden önemli noktalarını ve turistler, gezginler için gezilecek popüler destinasyonlarını inceleyebilirsiniz. 

singapur-haritasi.jpg

Singapur nerede diye merak edenlere öncelikle söyleyelim Güneydoğu Asya'da yer alıyor. Ülkede kullanılan para birimi Singapur doları oluyor ve Singapur bayrağı Türkiye bayrağına çok benziyor. Singapur'un başkenti yine kendisi yani Singapur oluyor. Singapur dili ülkede resmi olarak dört dil kabul edildiği için İngilizce, Malayca, Tamilce ve Mandarin dilleridir. 

Ekonomik bir Singapur gezi bütçesi ile Singapur turu yapmak istiyorsanız Singapur gezi rehberi içinde olması gereken şeyler var. Meraklısına özel olarak hazırlanan Singapur'da bedavaya yapabileceğiniz 18 şeyi yazdık. Singapur gezi notları arasına bunları eklemelisiniz. Singapur vize yönünden de Türk vatandaşlarının en sevdiği yerlerden biridir çünkü 30 güne kadar olan tüm Singapur turları vizesizdir. 

Detaylı Singapur Rehberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

1. Yeraltı Alışveriş Merkezlerinde Serinleyin

Singapur iklimi yılın her dönemi aşırı sıcaklıklara ev sahipliği yapar. Bu çok sıcak şehirde serinlemek için en iyi yerler, yer altındaki alışveriş ya da metro merkezleridir. Bu yerleri gezerek, şehrin çoğunda dolaşabilecek ve kendinizi asla sıcağa ve neme maruz bırakmayacaksınız. Ayrıca öğleden sonranızı Singapur'un yeraltında dolaşıp para harcamadan geçirebilirsiniz.

singapur-cin-mah.jpg

2. Küçük Hindistan'da Ucuz Yemekler Yiyebilirsiniz

Singapur'da yemekler harika ancak restoranların çoğu pahalı. Bu nedenle Singapur'da ucuza yemek yenebilecek en iyi yerlerden biri, harika Hint yemeklerinin ucuz olduğu Little India bölgesi oluyor. Ellerinizle yiyebileceğiniz yerler olduğundan emin olun! En özgün ve yerel yerler onlar. Muhtemelen oradaki tek Batılı siz olacaksınız o yüzden insanların bakması için hazırlıklı olmalısınız. Bu yerlerde yemek yemek Singapur'da yaşaacağınız en eğlenceli deneyimlerden biri olacak.

Hint kıyafetleri, bakkaliye ve yiyecek alanlarının bulunduğu bir iş merkezi olan Tekka Center'da yemek yiyebilirsiniz. Burada yemek ucuz ve lezzetli ve otantik bir küçük Hindistan deneyimi için de harika bir seçenek.

Singapur ekonomisi nedeniyle güçlü bir ülke olduğu için yerli halkın da kazancı ve alım gücü yüksektir. Bu nedenle turistler için halkın gittiği yerler pahalı gelebilir, yeraltında yemek her zaman daha ekonomiktir. 

3. Chinatown'da Ucuz Yemek Bulabilirsiniz

Ucuz yemek yemek için bir başka gidebileceğiniz yer de Chinatown. Buradaki her şey Çince, yemekler güzel ve birkaç harika tapınak var. Burası sadece yemek yemek için değil, dolaşmak için de harika bir yer. Buradaki ve Küçük Hindistan'daki yerel yemek tezgahlarını tercih ederek yiyecek bütçenizin çok azını kullanabilirsiniz.

Singapur Seyahatine Nasıl Hazırlanmalı? 

cin-mahallesi.jpg

Dünya standartlarında bir yemeği uygun bir fiyata sipariş edebilirsiniz. Burada yemek yemek isterseniz, sıra çok uzadığı için erken gelmeye özen gösterin.

4. Öğle Yemeklerinizi Dışarıda Yiyin

Singapur gezisi sırasında yorulduysanız ve dinlenirken öğle yemeği için güzel bir yer arıyorsanız, Singapur'un ünlü restoranlarında yemek yemek için en iyi zamanın restoranların indirim sunduğu öğle yemeği saatleri olduğunu belirtelim.

Belirlenmiş öğle yemekleri size Singapur'da akşam yemeğini indirimli olarak sunacak ve size biraz daha çeşitlilik sağlayacaktır. Öğle yemeği spesiyallerini bulacağınız Singapur'un yeraltı alışveriş merkezindeki restoranları mutlaka kontrol edin, deriz.

5. Şehirdeki Bahçelerde Dolaşın

Botanik Bahçeleri Singapur'da gezilecek yerler sırasında görülecek en güzel ve ücretsiz aktiviteler arasındadır ve özellikle Singapur'un tropik havasının biraz serinlediği sabahları ve akşamları dolaşmak için en güzel yerlerdendir. Bu bahçelerde sabahın erken saatlerinde, yerel halk çim üzerinde tai chi uygular ve hafta sonları genellikle ücretsiz konserler verilir.

singapur-bahcesi.jpg

6. Singapur Hayvanat Bahçesi ve Gece Safarisini Birleştirin

Singapur Hayvanat Bahçesi Singapur gezileri sırasında mutlaka görülmeli. Burası açıkhava hayvanat bahçesidir çünkü hayvanlar küçük kafeslerde kilitli değildir. Aynı zamanda göreceğiniz en iyi hayvanat bahçelerinden biri olacak.

Hayvanat bahçesi parkının farklı bölgelerinde gece hayvanlarını görebileceğiniz bir gece turu düzenliyorlar. Bu etkinlikler çok ucuz değil ancak bunları birleştirirseniz çok paradan tasarruf edersiniz. Fiyatına değer ve görmeye değer bir etkinliktir.

7. Sahillerin Tadını Çıkarın

Singapur'u gezerken biraz olsun soluklanmak ve bedava bir aktivite yapmaya ihtiyacınız varsa Sentosa Adası'na gidin. Orada arkanıza yaslanıp sahilde rahatlayabilirsiniz. Aradığınız şeye bağlı olarak, buradan seçebileceğiniz 3 plaj var.

Örneğin Siloso Plajı, etkinlikler için gitmek isteyebileceğiniz yerdir, Tanjong Plajı, dinlenmek ve bir şeyler içmek için harika bir mekandır. Çocuklarla seyahat ediyorsanız, Palawan Plajı'nı tercih edebilirsiniz.

singa-yuzme.jpg

8. Ülkedeki En Ünlü Ağaçları Görün

Singapur'un sembolü haline gelen Körfez Bahçeleri, bölgeye geri kazandırılmış arazide inşa edilen 250 dönümlük bir doğa parkıdır. Devasa ağaç gövdesi gibi görünen 25-50 metre yüksekliğindeki dik bahçeleriyle ünlüdür.

Supertrees olarak adlandırılan bu ağaçlar her türlü egzotik bitki ve eğrelti otlarına ev sahipliği yapıyor ve etkileyici bir manzara sunuyor. Kış bahçelerini keşfetmek için para ödemek zorunda kalırken süper bahçeye giriş ücretsizdir.

9. Singapur Ulusal Müzesi'ni Ziyaret Edin

Singapur Ulusal Müzesi'ne giriş ücretsiz olmamakla birlikte, burada gerçekten görülmeye değer geziler yapan günlük ücretsiz turlar sunuyorlar. Bu, 1849 yılında açılan, ülkedeki en eski müzedir.

Müze, ülkenin tarihini kapsıyor. Singapur'un tarihi ile ilgili bilgi almak ve Singapur hakkında daha fazla şey öğrenmek için harika bir yer.

singapur-deniz.jpg

10. Doğanın İçinde Yürüyüşe Çıkın

Mac Ritchie Parkurları, Singapur'un en güzel yeşil alanlarından biridir ve ülkedeki en büyük rezervuarın çevresindeki 11 km'den fazla yolu kaplamaktadır.

Yerel halkın koşuya ya da yürüyüşe çıktığı bir yer ve şehirden kaçmanız gerekirse ayaklarınızı uzatmak, dinlenmek ve yürüyüşe için harika bir yer. Bölgenin bir kısmı, çevrenin güzel manzarasını sunan 250m'lik bir asma köprü içerir. Orada da kayak ve kano kiralayabilirsiniz, eğer şanslıysanız park evini çağıran nadir uçan lemurlardan birini görebilirsiniz!

11. St Andrew Katedrali'ni Görün

Singapur'daki St Andrew Katedrali, 1850'lere kadar uzanan ülkedeki en büyük katedraldir. Katedral, Neo-Gotik tarzda inşa edildi ve ülkedeki ilk Anglikan mimarisidir. Burası aynı zamanda ülkedeki en eski müzikal kurum. İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonlar bu bölgeyi istila edene kadar geçici bir süre hastane olarak kullanıldı.

andrews.jpg

12. Aslan Heykel Merlion ile Fotoğraf Çekilin

Aslanlar Şehri olarak da bilinen Singapur'un en ünlü sembollerinden biri de aslan heykeli Merlion'dur.

Merlion, aslan başı ve balık gövdesi olan efsanevi bir yaratıktır. Bu ülkenin maskotu ve sıklıkla Singapur denilince akla gelen önemli yapıtlar arasındadır.

Merlion Park'ta (Central Business District yakınında) bir fotoğrafınızı çekebileceğiniz Merlion Heykeli bulunmaktadır. Kentin çevresinde aslında 5 resmi merlion heykeli var.

13. Yıldızları İzlemeye Gidin

Science Center Singapore, her cuma (Hava izin verdiği sürece) Ocak ve Kasım ayları arasında ücretsiz yıldız izleme hizmeti sunmaktadır. Bu gerçekten harika bir aktivite ve hem yetişkinler hem de çocuklar için harika bir eğitim deneyimi sunuyor. Sadece sınırlı bir alan olduğunu unutmayın, eğer izlemek istiyorsanız rezervasyon yaptırmak için 19:30'a kadar buraya gelmeyi unutmayın.

singapur-aslan.jpg

14. Chek Jawa'ya Günlük Bir Gezi Yapın

Bir sulak doğa rezervi olan Chek Jawa, şehre kısa bir feribot yolculuğu mesafesinde bulunmaktadır.

Panorama çekmek için tırmanabileceğiniz büyük bir görüntüleme kulesinin yanı sıra keşfedebileceğiniz dolambaçlı bir kaldırım vardır. Yürüyüş yapmak istemiyorsanız parkın dışında da bisiklet kiralayabilirsiniz.

Alan başlangıçta yeniden geliştirme için planlanmıştı ama yerel halk kararı protesto etti ve şimdi bölgedeki son doğal yaşam alanlarından biri oldu.

15. Singapur Sanat Müzesi'ni Keşfedin

Singapur Sanat Müzesi, dünyanın en büyük modern Güneydoğu Asya sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır.

Burada düzenli olarak rehberli turlar düzenliyorlar ve bu da kesinlikle bir ziyareti değerli kılıyor. Paradan tasarruf etmek istiyorsanız, giriş ücretsiz olduğunda Cuma akşamı mutlaka ziyaret edin!

16. Haw Par Villa'yı Ziyaret Edin

Tiger Balm Bahçeleri olarak bilinen bu tema parkı, Çin folkloru ve mitolojisine ait 1000'in üzerinde heykel içeriyor. Parkın en popüler bölümü, Çin mitolojisinde nasıl bir cehennem olduğunu gösteren Cehennem Mahkemesi'nin tasviridir. Park, yakın zamanda yenilendi ve gezmeye değer.

cin-mah.jpg

17. Buddha Diş Tapınağı'nı Gezin

Singapur'daki Çin Mahallesi'nde bulunan bu Budist tapınağı aynı zamanda orijinal Buda'nın dişlerine ev sahipliği yapan bir müzedir.

Dört katlı bina, 2000'lerin başında inşa edilmesine rağmen Çin'deki Tang Hanedanlığı'nın mimarisini taklit ediyordu. Müze, dünyadaki neredeyse bir düzine “diş eseri” nden birine ev sahipliği yapıyor ve meşruiyeti tartışılabilirken yine de ziyaret edip keşfedilmeyi bekleyen harika bir tapınaktır.

18. Sungei Buloh Sulak Alan Koruma Alanı'na Gidin

Bu bölge sulak alan ve bir ASEAN Kültürel Miras Parkı'dır. Singapur'un kentsel alanından kaçmak için harika bir seçenektir.

Asya'daki göçmen kuşlar için önemi nedeniyle Singapur'daki ilk sulak alandır. Parkı eve çağıran düzinelerce kuş türü var ve ayrıca eğer şanslıysanız suda oynarken görebileceğiniz su samuru ailesi de burada.

Singapur dünyadaki en ucuz şehir olmayabilir ancak Singapur turu yaparken masraflarınızı azaltmanın bazı yolları var. Ucuz yerlerde yemek yiyerek, yürüyerek ve şehirdeki indirimlerden yararlanarak, bütçenizi aşmadan Singapur'u kolayca gezebilirsiniz.

BONUS: Singapur'da ucuza gezmek ve ekonomik bir Uzakdoğu tatili yapmak için Gruppal Uzakdoğu turları ile unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.