Sömestre Tatilinde Yurtiçinde Nereye Gidilir?

İşte sömestre tatilinde yurtiçinde gidilecek yerler...

Yayın Tarihi: 26 Aralık 2021Görüntülenme: 2560
somestre.jpg

2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 21 Ocak 2022 Cuma sona eriyor. Yarıyıl tatili süreci 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanıyor.

Bir sömestre tatili daha geldi çattı. Çocuklu aileler ya da tatil yapmak için sömestre dönemini bekleyenler 2022 sömestre tatili için planlarını yapmaya başladı. Bu tatil dönemini yurtiçinde geçirmek isteyenlere özel mini bir sömestre rotaları rehberi hazırladık.

Sömestre tatilinde yurtiçinde nereye gidebilirim diye araştıran ve uzmanlarından öneriler arayanlar doğru yerdesiniz.

Hazırsanız sömestre tatil rehberine başlıyoruz.

1. Kapadokya

Dünyaca ünlü tatil rotaları arasında olan güzel Kapadokya sömestre tatili için en iyi seçeneklerden biri oluyor. Farsça'da "Güzel Atlar Ülkesi" anlamına gelen bu bölgede çıkacağınız Kapadokya turları ile benzersiz güzellikteki doğa manzaralarına, gün batımı ve gündoğumunun güzelliklerine, pitoresk vadilere, kaya evlere, peri bacalarına ve sıca hava balonlarından açıkhava müzelerine... Unutulmaz bir sömestre kış tatili sizi bekliyor olacak.

Tek yapmanız gereken Gruppal Kapadokya turlarında yer ayırtmak ve sömestrede Kapadokya'nın tadını çıkarmak!

kapadokya-somestre.png

2. Bursa

Türkiye'de kış turizmi deyince akla gelen Bursa Uludağ bölgesi, sömestre tatili için özellikle çocuklu aileler arasında en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri. Kış ve doğa sporları için vazgeçilmez olan Uludağ sömestre tatilinde ne yapılır diye arayanlara da en güzel alternatif oluyor. Gruppal Uludağ turları ile Bursa'nın bu popüler rotasını keşfetmelisiniz.

uludag-somestre.png

3. Pamukkale

Kış tatili deyince akla gelen termal sular ve travertenleriyle Pamukkale jeolojik bir hazinedir. Ülkemizin batısında bulunan ve mineral bakımından zengin termal sularıyla bilinen Pamukkale Denizli'de sömestre tatilini geçirmek isteyenler için en güzel yerlerden biridir.

MÖ 190 yılları civarında kurulduğu düşünülen bu antik kentte aileniz ve sevdiklerinizle sömestre tatilinde termal keyif yapmak isterseniz hemen rezervasyonunuzu yaptırın.

pamukkale-somestre.png

4. Eskişehir

Anadolu'daki en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Eskişehir, çocuklu ailelerin sömestre tatilinde mutlaka gitmesi gereken birbirinden güzel eğlenceli aktiviteler sunuyor. Porsuk Çayı'nda gondol gezisinden Sazova Bilim ve Kültür Parkı'ndaki şatolara, cam müzesinden hayvanat bahçesine, Odunpazarı Modern Müze'den Eskişehir'deki eğlenceli kafelere kadar sömestre tatilinde ne yapacağız diye düşünenlere sayısız seçenek sunuyor.

Hemen Eskişehir turlarında yerinizi ayırtın.

eskisehir-kar.png

5. Erciyes

Teknolojik kayak tesisleri, toplamda 112 km'lik kayak pistleri, 154 adet suni kar makinesi ile sömestre tatilinde kayak ve kar yağışına doyacağınız Kayseri'nin en popüler yerlerinden Erciyes Kayak Merkezi'nden daha güzel bir sömestre tatili alternatifi olamaz!

Ülkemizin dünya standartlarında kayak pistlerine sahip olan Erciyes Kayak Merkezi'nde sömestır tatilinin nasıl geçtiğini anlamayacak ve bu tatil hiç bitmesin isteyeceksiniz.

erciyes-somestre.png

6. Safranbolu

Batı Karadeniz turlarının başlangıç noktası olan ve özellikle kış döneminde bembeyaz bir rüyaya bürünen Safranbolu, evleri, tarihi ve yemekleriyle size unutulmaz bir sömestır tatili yaşatıyor. Karabük ilinin turistik ve tarihi evleriyle dolu olan Safranbolu sömestre döneminde size ailecek keyifli bir tatil imkanı sunuyor.

Gruppal Batı Karadeniz turları ile Safranbolu'yu gezebilirsiniz.

safranbolu.png

7. Kartalkaya

Her yıl milyonlarca insanın tatile gittiği, sömestre ve kış döneminde ziyaretçi akınına uğrayan Bolu'daki Kartalkaya size sömestre için keyifli günler yaşatacak. Bolu'daki Köroğlu Dağları eteğinde kayak yapmanın tadını çıkaracağınız sömestre tatilinde Kartalkaya için planlarınızı şimdiden yapın.

Ülkemizin sayılı kayak merkezleri arasında olan bu yerde Gruppal Kartalkaya turları ile unutulmaz bir deneyim yaşamak için acele edin.

kartalkaya.png

8. Antalya

Kış döneminde sıcak tatil yapmak isteyen, beş yıldızlı hatta altı yıldızlı ultra lüks otellerde aile boyu dinlenmek ve yeni döneme enerji toplamak isteyenler için en güzel seçenek Antalya oluyor. Sömestre tatilinde otelde olmak ve hiç yorulmadan günlerce tatil keyfi yapmak isterseniz Antalya'yı tercih edebilirsiniz.

antalya-somestre.png

9. Kartepe

Yurtiçi turları arasında sömestre ve kayak deyince akla gelen Kartepe bölgesi size önereceğimiz hem yakın hem de ekonomik rotalardan biri. İstanbul'a yakın yerlerde tatil yapmayı tercih edenler için sömestre döneminde bundan daha keyifli bir seçenek olamaz! Hemen Gruppal Kartepe turları ile ara tatil gelmeden rezervasyonunuzu yapın.

kartepe-somestre.png

10. GAP Bölgesi

Son yıllarda popüler olan Doğu Ekspresi ile tur yapmak, ülkemizin doğusunda bulunan tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ünlü şehirleri keşfetmek için sömestre tatilini seçebilirsiniz. Hem bembeyaz karlar altında masalsı bir yolculuğa çıkmak hem de sömestre dönemini değerlendirmek için çok doğru bir rota olacak.

Gruppal GAP turları ile ya da Gruppal Doğu Ekspresi turları ile yerinizi şimdiden ayırtın.

dogu-ekspresi.png