Gruppal Türkiye’nin Expedia’sı Olacak!

Gruppal.com aradan geçen 4 yıl içinde büyük bir dönüşüm geçirerek, uçtan uca bir seyahat portaline dönüştü.

Yayın Tarihi: 26 Kasım 2014Görüntülenme: 2514
gruppal-expedia.jpg

2010 Aralık ayında Fırsat Sitesi olarak faaliyetlerine başlayan Gruppal.com aradan geçen 4 yıl içinde büyük bir dönüşüm geçirerek, uçtan uca bir seyahat portaline dönüştü. Bu süreçte açılan ve kapanan yüzlerce Fırsat Sitesinin yanında Gruppal, gerçek müşteri memnuniyetinin turizm ve seyahat sektöründeki fırsatlar ile yakalanabileceğini görerek, tatil ve seyahat dikeyine odaklandı.

2012 yılından itibaren özellikle yurtdışı turlara büyük ağırlık veren Gruppal, aynı yıl TÜRSAB A Grubu Seyahat Acentası belgesini aldıktan sonra, kadrosunu turizm sektörünün tecrübeli isimleri ile genişletti. Diğer hizmet kategorilerini kademeli olarak azaltıp, seyahat fırsatlarını arttırarak gerçek müşteri memnuniyetini yakaladı. Müşterilerine tam ve donanımlı bir online seyahat acentası hizmeti verebilmek için Paket Tur Sözleşmeleri, Vize Asistanlığı ve Seyahat Sigortası hizmetleri gibi fonksiyonları da kendi bünyesinde vermeye başladı.

Ağustos 2014’te Gruppal.com yenilenmiş arayüzü ve gelişmiş altyapısı ile yayın hayatına online seyahat acentası olarak devam etmeye başladı. Yurtdışı ve Yurtiçi Turlar, Oteller, Gemi Turları, Uçak Bileti ve Araç Kiralama gibi ana kategoriler ile seyahat severlerin uçtan uca tüm tatil ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda şehir rehberleri, üye yorumları, fotoğraf ve videolar ile kullanıcıların kendilerini ait hissedecekleri bir online topluluk yaratarak, seyahat fikirleriyle ilham vermekte ve tatil kararlarının alınmasına yardımcı olmaktadır.

Gruppal, genelde alt acentaları vasıtası ile yüz yüze görüşerek veya çağrı merkezi operasyonu ile telefonda satış yapmaya alışık olan turizm sektörüne yeni bir soluk getirmiştir. Paket tur veya otel satın alırken ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgilere kullanıcı dostu bir arayüz ile PC, akıllı telefon ve tabletten erişilebilmekte ve satın alma süreci eksiksiz olarak dijital ortamda tamamlanmaktadır. Bu sayede, kullanıcılar hem hayal ettikleri tatilleri kolaylıkla satın alabilmekte, hem de ölçek ekonomisi yakalanarak, verimlilik ve kar marjları yükseltilmektedir. Gruppal, bu anlamda Türkiye’nin Expedia’sı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.