Gruppal Gizlilik Politikası

Gruppal'a Hoşgeldiniz!

www.gruppal.com Internet sitesi, Gruppal İnternet Hizmetleri ve Turizm A.Ş.'ye aittir. Web sitemizi ziyaret eden kullanıcılarımızın bilgi güvenliği Gruppal için önem taşımaktadır. Bu metin, Gruppal gizlilik ve bilgi güvenliği politikaları hakkında sizi bilgilendirmek üzere hazırlanmıştır.

Site sayfalarını kişisel herhangi bir bilgi vermeden dilediğiniz sıklıkta ziyaret edebilir, sunulan hizmetler hakkında bilgi alabilirsiniz. Sitemizde sunulan fırsatlardan e-posta ile düzenli olarak haberdar olmak veya satın almak istediğinizde, size daha iyi hizmet sunabilmek için temel kişisel bilgilerinizi sizden istiyoruz.

Sizin bilginiz dahilinde Gruppal tarafından kayıt altına alınan kişisel bilgileriniz titizlikle korunmaktadır. Gruppal, hizmet kalitesini arttırmak amacıyla randevu alınması, organizasyon tarihlerinin netleştirilmesi, hizmet bedellerinin tahsilatı gibi konularda kişisel bilgilerinizi gereken durumlarda Gruppal İşortakları ile paylaşabilir. Ödeme altyapısı sağlayıcılar gibi bazı Gruppal İşortakları yurtdışından hizmet veriyor olabilirler. Bunun dışında, kişisel bilgileriniz hukuksal yükümlülük altında bulunulmadığı sürece 3. kişilerle kesinlikle paylaşılmayacaktır.

Gruppal, üye olurken verdiğiniz ve yaptığınız satın alımlar sırasında oluşan bilgileri istatistiki değerlendirmeler, web sitesinin geliştirilmesi ve kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi için dilediği biçimde kullanabilir.

Kayıt olurken verdiğiniz veya gruppal.com’da ilgili bölümlere bıraktığınız e-posta adresinize aksini talep etmediğiniz sürece, fırsatlarımızla ilgili bilgilendirme e-postaları gönderilecektir. Dilediğiniz zaman bu e-postaları almamak için bizimle bağlantıya geçerek, günlük bilgilendirme listemizden çıkartılmayı talep edebilirsiniz.

Web sitemizdeki hizmetleri satın almak için kullandığınız kredi kartı bilgileriniz hiçbir şekilde Gruppal tarafından saklanmamaktadır. Vermiş olduğunuz kredi kartı bilgileri SSL ile şifrelenerek, doğrudan bankaya iletilmektedir.

Bilgi güvenliğinizi sağlamak amacı ile sizlerin de şifrelerinizi kimse ile paylaşmamanız gerektiğini vurgulamak isteriz.

Elektronik posta iletişiminde söz konusu mesaj şifrelenmediği takdirde mesajın güvenliğinin garanti altına alınamadığını ve göndereceğiniz elektronik postaların güvenliğinden sizlerin sorumlu olduğunu hatırlatmak isteriz.

Web sitemizde Gruppal tarafından işletilmeyen diğer web sitelerine bağlantılar verebiliriz. Bu web sitelerinden herhangi birini ziyaret ederseniz o sitenin gizlilik ve diğer politikalarını gözden geçirmelisiniz. Diğer şirketlerin politika ve uygulamalarından sorumlu olmadığımızı belirtmek isteriz.

Gruppal.com'daki gezintiniz sırasında size daha kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için çerezler (cookie) kullanılmaktadır.

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Bu Kanun Kapsamındaki Haklarınız

GRUPPAL, gerek web sitemizi kullanırken, gerekse başka yollarla tarafımıza iletmiş olduğunuz kişisel bilgilerinizin güvenliğinin sağlanmasına son derece önem vermektedir.  6698 Sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” yürürlüğe girmiştir. Anılan mevzuat ve bu mevzuatta belirtilen bir takım tanımlar hakkında sizi bilgilendirmek isteriz.

Kişisel Veri

Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.

Kişisel Verilerin İşlenmesi

Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem.

Veri İşleyen

Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi.

Veri Kayıt Sistemi

Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemi.

Veri Sorumlusu

Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin  kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişi.

Kanun kapsamında GRUPPAL veri sorumlusu olarak hareket etmektedir.

Veri sorumlusu sıfatı ile şirketimiz ve şirketimiz adına şubelerimiz, alt acentelerimiz, çağrı merkezimiz, bağlı şirketlerimiz tarafından ya da internet sitelerimiz, mobil uygulamalarımız ile sosyal medya sayfalarımız veya ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığı ile kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verileriniz tamamen veya kısmen elde edilebilir, kaydedilebilir, depolanabilir, değiştirilebilir,  güncellenebilir , periyodik olarak kontrol edilebilir, yeniden düzenlenebilir, sınıflandırılabilir, işlendikleri amaç için gerekli olan ya da ilgili kanunda öngörülen süre kadar muhafaza edilebilir, kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde şirketimizin birlikte çalıştığı ya da kanunen yükümlü olduğu kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve/veya Türkiye'de veya yurt dışında mukim olan 3. kişigerçek kişi/tüzel kişi, hizmet sağlayıcı ve tedarikçi firmalar, sigorta şirketleri ile Şirketimiz ve/veya Şirketimizin alt acenteleri ile paylaşılabilir, kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde yurtdışına aktarılabilir ya da kullanılmasının engellenmesi de dahil olmak üzere işlenebilir.

Kişisel verileriniz; şirketimiz, şubelerimiz, alt acentalarımız, internet sitemiz, mobil uygulamalarımız, çağrı merkezimiz, iş ortaklarımız veya tedarikçi firmalar ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığıyla yazılı, sözlü ya da elektronik ortamda toplanabilir.

Şirketimiz ve alt acentalarımız, 1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu ve bu kanun dayanak yapılarak hazırlanan Seyahat Acentaları Yönetmeliği hükümlerinde belirtilen seyahat acentalığı faaliyetlerini yerine getirirken 3. kişi tedarikçi firmalarla anlaşmalar yapmakta ve adınıza hizmet sunumuna yönelik rezervasyon kayıtları gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla, tarafınıza ait gerekli kişisel bilgileri, 3.kişi tedarikçi firmalar ile (ödeme altyapısı sağlayıcılar, konaklama firmaları, havayolu şirketleri, kara ve deniz dahil ulaştırma hizmeti sunan firmalar, araç kiralama şirketleri, sigorta şirketleri, transfer elemanları ve bunlarla sınırlı olmamak üzere sunulan hizmet ile ilgili kişi ve kuruluşlar) paylaşmaktadır.

Dolayısıyla şirketimiz, kişisel verilerinizi kanunlarımızca yetkili olunmuş kişi, kurum ve kuruluşlar ile turizm ve tüketici hukuku mevzuatı kapsamında bilgi işlenmesine izin verilenler ve şirketimizin tabi olduğu mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmesi yanında sizlere daha iyi hizmet verebilmek amacı ile şirketimiz ile şube ve alt acentalarımız ile ve ilgili diğer kişi ve kuruluşlarla 6698 sayılı Kanunda belirtilen şekilde işleyebilecektir.

Kullanıcılarımızın Hakları

6698 sayılı kanunun 11. Maddesi çerçevesinde şirketimize başvurarak;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kanun'un 7 nci maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • yukarıdaki 5 ve 6. talepler uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

İşbu bilgilendirme, beyan ve onay formu, şirketimiz ve şirketimiz adına alt acentalarımız ile imzalamış olduğunuz her türlü hizmet sözleşmesi ve hizmet alımına yönelik taleplerinizin eki ve ayrılmaz bir parçasıdır.

Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde;

İşbu bilgilendirme, beyan ve onay formunu, yüz yüze veya Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nin 4. maddesi'nin (c) bendi uyarınca, kısa mesaj, elektronik posta, internet, disk, CD, DVD, hafıza kartı ve benzeri her türlü araç veya ortamdan birini kullanarak okuyup, anladığımı ve bu şekilde alınan aşağıdaki beyanımın geçerli olduğunu kabul ediyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uygun olarak şirketiniz ve şirketiniz adına şubeleriniz, alt acenteleriniz, çağrı merkeziniz, bağlı şirketleriniz tarafından ya da internet siteleriniz, mobil uygulamalarınız ile sosyal medya sayfalarınız ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığı ile kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verilerimin tamamen veya kısmen elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, değiştirilmesi, güncellenmesi, periyodik olarak kontrol edilmesi, yeniden düzenlenmesi, sınıflandırılması, işlendikleri amaç için gerekli olan ya da ilgili kanunda öngörülen süre kadar muhafaza edilmesi, kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde Şirketinizin birlikte çalıştığı ya da kanunen yükümlü olduğu kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve/veya Türkiye'de veya yurt dışında mukim olan 3. kişi hizmet sağlayıcı, tedarikçi firmalar, bankalar, ödeme kuruluşları, vizeciler, konsolosluklar, sigorta şirketleri ile Şirketiniz ve/veya Şirketinizin alt acenteleri ile paylaşılması, kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde yurtdışına aktarılması ya da kullanılmasının engellenmesi de dahil olmak üzere işlenmesine, konu hakkında tereddüde yer vermeyecek şekilde bilgi sahibi olarak, aydınlatılmış açık rızam ile onay veriyorum.

Gruppal.com’u ziyaret eden ve/veya satın alma yapan bütün kullanıcılarımız, kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş sayılırlar.

Tatil Fırsatları